Wushu Taiji Vlijt

Chinese vechtkunsten met vele vormen, stijlen en technieken!

Wushu Vlijt

Taiji


Taiji is een traditionele Chinese interne vechtkunst en gebaseerd op de filosofie van het taoïsme. De bewegingen volgen het principe gebaseerd op de Yin en Yang. Onverschillige toeschouwers denken een langzame dans te zien. Maar elke beweging wordt nauwkeurig gemeten en heeft zijn eigen betekenis.

Als je regelmatig en toegewijd Taiji beoefend zal je Qi toe nemen “levensenergie.“ Hoe men er ook over denkt, het beoefenen van Taiji is in het algemeen goed voor de gezondheid. De houdingen en bewegingen vergen weinig of geen inspanning, waardoor het voor vrijwel iedereen, van jong tot oud, mogelijk is om Taiji te beoefenen.

  • versterking van de innerlijke kracht
  • flexibiliteit van de spieren en gewrichten
  • verhoging van de immuniteit
  • stress verminderend
  • een hogere energieopslag
  • bewustwording van het lichaam vergroten
  • en het verbeteren van de balans en coördinatie.

Qi gong


Qi Gong is een traditionele Chinese geneeskunde. Bestaat uit ademhalingsoefeningen (Qi) met speciale trainings oefeningen (Gong). Deze oefeningen omvatten ademhaling, bewegingen en meditatie

Belangrijkste van Qi gong is:

Qi gong versterkt de complete constitutie van de mens en draagt bij aan de preventie van ziekte en kan het herstel van het hele lichaam bevorderen. Door bepaalde bewegings-patronen, ademhalings-technieken en meditatie-methoden brengt Qi lichaam en geest in evenwicht. Het heeft de stroom van vitale energie in beweging te brengen en te reguleren om zelfgenezing van lichaam en geest te activeren.

Hoe trainen we?

Je leert rustig, ontspannen op het ritme van de ademhaling oefeningen te doen, onder begeleiding van ontspanningsmuziek.